2013 – Antikódy

  • 27.11. 2014 / 12:54

Šedesátá léta. Václav Havel sedí za psacím strojem a píše. Myšlenky se na papíře skládají do obrazů. Mikrodramata mezi pákami psacího stroje. Člověk a doba. Člověk! ČLOVĚK? /člověk/. /č/ /l/ /o/ /v/ /ě/ /k/. Č! L! O! V! Ě! K!

Dnes. Gigantická páka psacího stroje protne tmu a zanechá za sebou stopu. Pak další. A další. Rok po roku se před námi otevírá příběh jednoho života, příběh mnoha životů. Inkoust je světlo a papír je tma. Tak vzniká typogram v digitálním věku.

Nejnovější multimédia v hlavní roli vizuálně-pohybové inscenace na motivy stejnojmenné sbírky experimentální poezie Václava Havla.

Klasický předtočený filmový materiál je v Antikódech nahrazen projekcemi a zvuky, které vznikají naživo. Inscenátoři přinášejí do Laterny magiky tzv. realtime tracking – detekování lidí nebo objektů v předem určených zónách – prostředí scény tak v reálném čase přirozeně obrazem nebo zvukem reaguje na pohyb tanečníků na scéně.

Inscenaci vytvořil tým mladých profesionálů pod režisérským vedením Braňo Mazúcha, který má na kontě přes dvě desítky inscenací u nás i v zahraničí. Doplňuje ho multimediální designer Dan Gregor, mezinárodně oceňovaná choreografka Věra Ondrašíková, zvukový designer Stanislav Abrahám a hudební skladatel Michal Nejtek.

Koncept: Braňo Mazúch, Dan Gregor

Režie: Braňo Mazúch

Interakce: Dan Gregor

Choreografie: Věra Ondrašíková

Hudba: Filip Míšek

Sound-design: Stanislav Abrahám

Light-design: Patrik Sedlák

Programing softwaru: Jakub Koníček

Animace: Denizcal Yuzgul

Kostýmy: Kristýna Javůrková

Dramaturgie: Marta Ljubková

http://www.narodni-divadlo.cz/cs/predstaveni/6074

Search:

2015 © IIM